Čtvrtek 4. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladý záchranář 2014 byl v Ústeckém kraji zahájen v chomutovském Zooparku, následovat budou další kola

Ve středu 7. května 2014 se v chomutovském zooparku uskutečnila soutěž základních škol “Mladý záchranář 2014“, která měla prověřit znalosti žáků 7.a 8. tříd v oboru „Chování člověka za mimořádných událostí“.

Čtyřčlenná družstva z jedenácti základních škol plnila na jedenácti stanovištích různé úkoly jako například: první pomoc a resuscitace zraněné osoby, nahlášení mimořádné situace na tísňovou linku 112, znalost dopravních předpisů, balení evakuačního zavazadla, znalost a použití hasicích přístrojů, apod.

Vítězem soutěže se stalo družstvo žáků z Městského gymnázia a Základní školy Jirkov, které prokázalo nejlepší znalosti dané problematiky. Spolu s tímto družstvem postupuje do krajského kola této soutěže ještě družstvo ze základní školy Písečná z Chomutova, které skončilo na druhém místě.

Po skončení soutěže ukázali studenti Střední zdravotnické školy Chomutov správné provedení první pomoci při různých poraněních. SZŠ Chomutov obsluhovala i dvě soutěžní stanoviště. Na soutěži se dále aktivně podílela Policie ČR, SDH Kadaň a SDH Chomutov.

Dále by chtěli organizátoři poděkovat společnosti Kultura a sport Chomutov s.r.o., městu Jirkov, Zooparku Chomutov a Lezecké aréně Jirkov, bez jejichž pomoci by se tato vydařená akce nemohla uskutečnit.

Termíny soutěží
ÚO Chomutov7. květnaZoopark Chomutov
ÚO Děčín3. červnaVarnsdorf, sportovní stadion
ÚO Žatec20. květnaSportovní areál Libočany
ÚO Litoměřice21. květnaStanice Litoměřice, Českolipská 1997/11
ÚO Ústí nad Labem4. červnaStanice Ústí nad Labem, Masarykova 342/380 (Všebořice)
ÚO Most27. květnaRekreační areál Benedikt, Most
ÚO Teplice12. červnaStanice Teplice, Riegrova 1898
Krajská soutěž18. červnaBude upřesněno později

Mladý záchranář Územní odbor Žatec 2014

Dne 20. 5. 2014 proběhl ve sportovním areálu Libočany 4. ročník soutěže Mladý záchranář. Soutěže se zúčastnilo 16 družstev žáků 7. a 8. ročníků základních škol z okresu Louny. Žáci soutěžili ve 13 disciplínách ( uzlování, evakuační zavazadlo, přelanění, znáš svůj kraj, hašení požáru, hasící přístroje, dopravní předpisy, odpadové hospodářství, nahlášení mimořádné události, první pomoc a resuscitace).

Na 1. místě se umístila ZŠ Lenešice, na 2. místě ZŠ Měcholupy a 3. místě ZŠ Lubenec. ZŠ umístěné na 1. a 2. místě postupují do krajského kola soutěže, které se bude konat dne 18. června v Teplicích.

Sponzoři soutěže: Město Žatec, Město Louny, Město Podbořany, Obec Libočany. Soutěž proběhla dále za pomoci Policie ČR, Městské policie Žatec, Záchranářů Žatec, JSDH Žatec a za mediální podpory Žateckého a Lounského deníku a Žateckých novin.

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet