Čtvrtek 4. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Integrovaný záchranný systém v akci viděly děti ze základních i mateřských škol ve Varnsdorfu

Poznávat dopravní značky, předvést své cyklistické umění nebo zjistit počet promile ve svém dechu mohly děti ze základních a mateřských škol ve středu 14. května 2014 u varnsdorfské sportovní haly. Tak jako každý rok pro ně bylo připraveno několik stanovišť, na kterých se mohly seznámit s prací hasičů, záchranářů i policistů a to jak českých, tak německých.

Policisté ze speciální pořádkové jednotky dětem ukázali vybavení používané při demonstracích či zásazích například při fotbalových utkáních, za dozoru městských policistů si pak děti projely překážkovou cyklo dráhu a dozvěděly se o jejich práci ve městě.

Dopravní policisté tentokrát neměřili rychlost aut, ale běžců. Ta se mnohdy pohybovala i přes dvacet kilometrů v hodině. Samozřejmostí byla před během nutnost ověřit počet promile v dechu. Kriminalističtí technici pak dětem ukázali svoje „nádobíčko“, patří mezi ně jak různé druhy štetečků, tak i tyčinka pro odběr slin.

V mezičase si děti prohlédly techniku hasičů z Varnsdorfu, Rumburku i Jiříkova a nechyběla ani akční ukázka mladých varnsdorfských hasičů u simulované dopravní nehody osobního automobilu a motorky. V průběhu dopoledne byla připravena také ukázka psovodů.

Sdílet