Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Moravskoslezském kraji od rána v akci …

U tří požáru, tří dopravních nehod a dalších pěti menších událostí již zasahovali hasiči z jednotek Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje dnes, 25. 10. 2007 v ranních hodinách.

Před půl třetí ráno jednotky HZS Moravskoslezského kraje, stanice Opava vyjely k ohlášenému požáru osobního automobilu na Vojanovu ulici v Opavě – Předměstí. Vzhledem k tomu, že požár již v době příjezdu zasáhl celé vozidlo, hasiči provedli dohašení a úklid místa zásahu. Příčina požáru je v šetření vyšetřovatelů Policie ČR a hasičů. Škoda způsobená požárem byla 30 tis. Kč.

Velmi vážná byla krátce po páté hodině dopravní nehoda kamionu a osobního automobilu v Zelinkovicích na Frýdecko-Místecku. U nehody zasahovali hasiči HZS Moravskoslezského kraje, stanice Frýdek – Místek, Policie ČR a také orgány ochrany životního prostředí. Při nehodě byly těžce zraněny dvě osoby z osobního automobilu, jedna z nich na následky zranění zemřela. Hasiči na místě zajistili místo nehody, vyprostili zraněné osoby z osobního automobilu a předali je k další péči posádkám vozů zdravotnické záchranné služby. Dále provedli úklid místa nehody. Vzhledem k tomu, že na místě nehody hrozil únik pohonných hmot (nafty) do kanalizace, provedli hasiči opatření k zabránění úniku a na místo povolali pracovníky orgánů ochrany životního prostředí a informovali dispečink Povodí Odry. V současné době se provádí úklid místa nehody a šetření příčin nehody orgány Policie ČR.

Před osmou hodinou vyjelo 5 jednotek hasičů z HZS Moravskoslezského kraje, stanice Třinec, Frýdek – Místek a sboru dobrovolných hasičů z Jablunkova, Mostů u Jablunkova a Dolní Lomné k požáru hospodářského objektu v Dolní Lomné. Po příjezdu na místo průzkumem zjistili, že se jedná o požár půdního prostoru, výrobních prostor a částečně je prohořelá střecha objektu. Na místě byl lehce zraněn majitel objektu, který se ještě před příjezdem hasičů snažil požár sám hasit. Příčiny požáru jsou v šetření vyšetřovatelů Policie ČR a hasičů, škoda, způsobená požárem byla také díky rychlému zásahu hasičů odhadnuta pouze na 10 tis. Kč.

Dopravní nehoda kamionu a osobního auta Škoda Superb omezila patnáct minut před devátou provoz na silničním tahu na Skřítek ve Staré Vsi na Bruntálsku. Při příjezdu k místu nehody hasiči ze stanice HZS kraje v Bruntálu a v Rýmařově zjistili, že v osobním voze je zaklíněna jedna osoba a provedli její vyproštění. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby zraněnou osobu předali k dalšímu ošetření. Hasiči také pomohli policii s regulací dopravy v místě nehody. Z nádrže kamionu došlo k malému úniku nafty do příkopu, proto hasiči provedli sanaci kontaminované půdy a na místo povolali pracovníky Správy a údržby silnic. (FOTO není)

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet