Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil dodávku s nástroji

K požáru dodávkového vozidla Citroen Jumper hasiči vyjížděli ve čtvrtek večer do obce Josefov na Hodonínsku. Požár byl ohlášen včera v 19.14 hodin a operační středisko na místo vyslalo tři požární jednotky – profesionálních hasičů ze stanice v Hodoníně a dobrovolné jednotky z Josefova a Dolních Bojanovic.

Oheň zachvátil dodávku zaparkovanou v bezprostřední blízkosti rodinného domu a rozšířil se na celé vozidlo, v jehož nákladním prostoru byly hudební nástroje. Hasiči proti plamenům nasadili dva vodní proudy a snažili se zabránit rozšíření požáru na dům. Protože dovnitř dodávky se hasiči bočními dveřmi vzpříčenými žárem nemohli dostat, museli je rozříznout motorovou pilou. Po vyložení ohořelých hudebních nástrojů a dohašení lokálních ohnisek byl požár likvidován ve 20 hodin.

Pět let starou dodávku včetně nákladu oheň prakticky zničil. Škodu vyšetřovatel předběžně odhadl na 850 tisíc korun, hodnotu domu uchráněného zásahem hasičů pak na dva miliony korun. Příčina vzniku požáru je v šetření, dosud zjištěné poznatky však nasvědčují technické závadě na palivovém systému vozidla.

Ilustrační foto.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-wap-
Sdílet