Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořela výrobna na psí krmivo

Jednotka HZS StčK. z HS Beroun s VEA-Hyundai, CAS 32-T815 a VEA-Š Fabia Combi společně s jednotkou HZS hl. m. Prahy ze stanice Jinonice s CAS24-Iveco a CAS32-T815 a jednotkou SDH obce Rudná s technikou CAS K25-Liaz a CAS32-T148 zasahovala u požáru ve výrobně psího krmiva v Chrášťanech.

Požár se na sušící stroj s náplní 800 kg granulovaného krmiva ve výrobní hale o rozměrech cca 30 × 70 metrů pravděpodobně rozšířil vzduchotechnikou z ventilátoru v sousedícím skladovacím prostoru. Dále se pak šířil na vyústění vzduchotechniky nad střešní plášť výrobní haly. Na střešním plášti z trapézových plechů s dřevotřískovým podbitím a na venkovních ventilátorech došlo následně k zahoření prachu z krmiva.

K hašení byly nasazeny 2 vysokotlaké proudy do výrobní haly ke sušícímu stroji a 1 proud C po nastavovacím žebříku k žhnoucímu prachu. K likvidaci požáru sušícího stroje bylo nutné provést vyskladnění cca 2 m3 krmiva v granulích s průběžným hašením.

Podstatný vliv na úspěšný zásah s uchráněnými hodnotami v desítkách miliónů měl prvotní hasební zásah zaměstnanců podniku za využití přenosných hasících přístrojů a vodních hadic.


mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
vrchní komisař

-wej-
Sdílet