Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny z hořícího plastového barelu poškodily opláštění po celé výšce budovy v Trutnově

K požáru u kulturního centra Uffo v Trutnově vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Trutnova – Horního Starého Města. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří plastový barel na tisíc litrů vody u zdi budovy.

Plameny poškodily opláštění po celé výšce budovy až ke střešní atice. Hasiči ihned začali s hašením a zároveň rozebírali poškozené opláštění a měřili teplotu pláště budovy. Pomocí automobilového žebříku zkontrolovali stav a teplotu pláště i ze střechy centra.

Požár se nehořlavou konstrukcí dále nerozšířil, ale došlo k poškození dvou tabulí opláštění. Kouř se také klimatizací dostal do objektu. Ten odvětrali zaměstnanci centra vlastní ventilací. Hmotná škoda na objektu byla předběžně vyčíslena na 400 tisíc korun.

Příčinou vzniku požáru bylo zřejmě nedbalostní jednání neznámé osoby, která položila pytel s pilinami na halogenové světlo zabudované v dlažbě. Sálavým teplem došlo k požáru pytle a následnému rozšíření na vedle stojící barel. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet