Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z přístavku se požár šířil na přiléhající objekt domu, ten ale hasiči v Kunovicích uchránili

Škodu za 150.000,– Kč si vyžádal ranní požár dřevěného přístavku s oplechováním, ke kterému došlo na ulici Na Zelničkách v Kunovicích. Oznámení o požáru přijal operátor tísňové linky krajských hasičů v 07:41 hodin. Podle prvotních informací vycházel z objektu rodinného domu hustý černý kouř.

Do jedné minuty byl vyhlášen požární poplach jednotce profesionálních hasičů stanice Uherské Hradiště a současně také jednotkám dobrovolných hasičů z Kunovic, Hluku a Uherského Ostrohu.

Jako první dorazili na místo profesionálové z Uherského Hradiště a místní dobrovolní hasiči. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že k požáru došlo v prostoru dřevěného přístavku, který byl plameny zcela zničen. Požár se dále šířil na sousedící hospodářskou část rodinného domu. Tady se hasičům podařilo dostat požár pod svou kontrolu a postupně ho zcela zlikvidovat. Jejich zásahem byl uchráněn majetek v hodnotě asi 2 000.000,– Kč. Při zásahu byl ale zraněn jeden ze zasahujících hasičů.

Na místo události byl povolán také vyšetřovatel požárů uherskohradišťských hasičů. Po provedení ohledání místa požáru a získání potřebných informací byly postupně vyloučeny verze úmyslného jednání, technické závady a nedbalosti. Vyšetřovatel nadále pracuje s verzí samovznícení barev uložených v přístavku.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet