Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Krátké zprávy

Pardubickým dopravním podnikům shořel autobus,hasiči v Rychnově překazili grilování na balkoně paneláku, požár v dílně si vyžádal evakuaci 15 přadlen

Pardubickým dopravním podnikům shořel autobus
PARDUBICE 17. března – Autobus pardubických dopravních podniků začal ráno v hale myčky hořet. Požár podle vyšetřovatele způsobil zkrat na pojistkách.

Karosa projela myčkou přibližně ve 02:30 a pak byla odstavena v hale. Požár vznikl krátce před 05:00. Díky okamžitému zásahu hasičů se požár nerozšířil na okolní autobusy a na halu. Podařilo se uchránit hodnoty za pět milionů korun," řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Hasiči, kteří museli hořící autobus vytáhnout z haly, zasahovali v dýchacích přístrojích. Nikdo ale nebyl zraněn. Škoda činí 90.000 korun.

Hasiči v Rychnově překazili grilování na balkoně paneláku
RYCHNOV NAD KNĚŽNOU 17. března – Zřejmě slunečné nedělní počasí přivedlo rodinu v jedné bytovce v Rychnově nad Kněžnou na myšlenku, že by si mohla na balkoně ogrilovat kousek masíčka.

Neunikla však pozornosti souseda z protějšího domu, který, když viděl, jak se z balkonu valí oblaka dýmu, zavolal hasiče. Ti se okamžitě přiřítili se dvěma plnými cisternami a výsuvným žebříkem.

Jaké však bylo překvapení hasičů, že jde jen o planý poplach. Majitelka bytu s rodinou se také dost divila, s čím vším jsme přijeli. Pokračování v rožnění hasiči natěšeným milovníkům grilovaných specialit zatrhli.

Výjezd hasičů se třemi vozy nebyl samoúčelný. Požáry v panelácích bývají vždy velmi nebezpečné, uvedl hasič. Na samotných balkonech podle něj většinou hoří proto, že si na ně jdou lidé zakouřit a nedopalky odhazují kolem sebe.

Požár v dílně si vyžádal evakuaci 15 přadlen
NEJDEK (Karlovarsko) 17. března – Patnáct přadlen museli v neděli odpoledne evakuovat hasiči z Nejdecké česárny vlny.

V jedné výrobní hale se vznítil prachový filtr a celou dílnu vzápětí zahalil hustý dým. Ačkoli hrozilo, že se pracovnice kouře nadýchají, žádná nebyla zraněna.

Filtr byl podle něj součástí ventilátoru, který odsával škodliviny z výrobních strojů. Byl to jakýsi textilní pytel, který se postupně plní prachem. Ten se vznítil a začal hořet.

Oheň se naštěstí nerozšířil na další technologie a zařízení haly. Po evakuaci lidí uhasili filtr dobrovolní hasiči z Nejdku. Podle předběžného zjištění byla příčinou požáru závada na filtračním zařízení. Škoda činí pouze 1000 korun.

Ilustračníé foto: Radek Krahulík
Cvičení pražských hasičů v areálu Kovošrotu ,a.s.
Sdílet