Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z traktoru odlétla jiskra a zapálila balíky sena na přívěsu

Dvě jednotky hasičů zasahovaly ve středu 11. června 2014 odpoledne při požáru u Zaloňova na Náchodsku. Na polní cestě v lokalitě U Lesa ve směru na Kašov došlo k požáru sena, vleku a traktoru. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 17:15 hodin.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře s technickým automobilem a dvěma cisternami a dobrovolní hasiči z Jaroměře s jednou cisternou. Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že hoří balíky sena na sklápěcím přívěsu u traktoru. Řidič a další svědci se snažili požár uhasit ještě před příjezdem hasičů, ale bez úspěchu. Řidiči se podařilo odpojit přívěs od traktoru a tím zabránit vyšším škodám. Při tom utrpěl lehčí zranění.

Hasiči dostali požár pod kontrolu v 17:32 hodin. Zasažené seno vyložili z přívěsu a dohasili ohniska. Požár zlikvidovali krátce před půl sedmou večer. Hmotná škoda na přívěsu a traktoru byla předběžně vyčíslena na 16 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 180 tisíc korun. Seno na přívěsu se vznítilo od jiskry, která odlétla z komínu traktoru.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet