Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žena na invalidním vozíku spadla z plující lodi do vody, policejní potápěči hledají její vozík na dně přehrady

Ke kuriózní nehodě vyjížděli hasiči při včerejším ohňostroji na Brněnské přehradě. Žena na invalidním vozíčku sjela z paluby lodě Dallas do vody. Spolucestující ji nezraněnou vytáhli před příjezdem hasičů. Dnes se potápěči Policie ČR pokusí o vytažení vozíku z místa, které hasiči označili bójkami.

Hasiči z požární stanice Brno-Přehrada, kteří se již tradičně podílí na bezpečnostním zajištění ohňostrojů v rámci Festivalu Brno – město uprostřed Evropy, zasahovali v sobotu krátce před 23 hodinou při záchraně osoby z vody. Nedostatečně zabrzděný invalidní vozíček s mladou ženou sjel z paluby nezajištěným otvorem v zábradlí.

V době konání ohňostroje měli hasiči na hladině přehrady hlídkující člun, který byl za pár minut od nahlášení události u lodě Dallas. Spolucestující ještě před příjezdem člunu ženu z vody vytáhli. Hasiči na hladinu umístili bójky, které určily polohu potopeného elektrického vozíku. Potápěči Policie ČR dnes odpoledne pomocí sonaru místo prohledávají a pokusí se vozík v hodnotě cca 100 tisíc Kč ve vodě najít a vytáhnout. Žena nebyla zraněna a na palubě lodi se vrátila zpět do přístaviště.

Kpt. Bc. Pavla Pražáková
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet