Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči darovali při dopravní nehodě dva plyšové dráčky

K dopravní nehodě došlo na hlavní silnici č. I/35 mezi Hradcem Králové a Hořicemi. U odbočky na obec Vojice na Jičínsku se srazila dvě osobní vozidla Peugeot 106 a Škoda Felícia. Při příjezdu profesionálních hasičů z Hořic na místo události byly tři dospělé osoby a dvě děti ve věku tři a pět let mimo vozidla a nezraněny.

V Peugeotu zůstala zraněná spolujezdkyně, která ale nebyla zaklíněná. Hasiči poskytli sedmapadesátileté ženě první pomoc, ošetřili tržné rány a kontrolovali její zdravotní stav až do příjezdu záchranné služby. Následně byla spolujezdkyně vytažena z vozidla, naložena do sanity a převezena do nemocnice.

Hasiči darovali oběma dětem plyšové dráčky Záchranáčky, kteří jim pomohli zmírnit dopad traumatického zážitku. Hasiči následně zajistili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Z poškozených vozidel unikly provozní kapaliny, které zasypali sorbentem a řídili provoz na rušné komunikaci. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči odtlačili vozidla a očistili povrch vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet