Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Spolujezdec zmizel z místa nehody na Novoborsku, pak se ozval na tísňovou linku a od té doby ho hledají

V neděli, deset minut před jednou hodinou v noci, došlo na silnici I/13 k dopravní nehodě. 27letý řidič osobního vozu Škoda Fabia jel od Práchně směrem na Nový Bor. Následně při projíždění pravotočivé zatáčky nezvládl řízení a havaroval do silničního příkopu, kde se auto převrátilo na levý bok.

Při příjezdu policistů byl na místě pouze řidič, spolujezdec utekl do lesa. Policisté podrobili řidiče orientační dechové zkoušce a zkoušce na psychoaktivní látky. Test na alkohol byl negativní, druhý test – na přítomnost psychoaktivních látek – potvrdil, že je řidič pod vlivem návykové látky, zřejmě amfetaminu. Další úkony spojené se zjištěním konkrétního množstí i konkrétní psychoaktivní látky, odmítl. Přímo na místě ho ošetřili zdravotníci (při nehodě utrpěl lehčí zranění) a následně jej převezli do nemocnice.

V průběhu dokumentace nehody volal na linku 112 mladý muž, který uvedl, že byl účastníkem této nehody, coby spolujezdec, je dezorientován, neví, kde se nachází a bolí ho hlava. Po přijetí tohoto oznámení byla zorganizována rozsáhlá pátrací akce za účasti dvou profesionálních a čtyř dobrovolných jednotek hasičů, policistů z českolipské hlídkové služby, novoborských policistů a psovodů, a rovněž vzlétl i vrtulník Letecké služby Policie ČR, který byl požádán o spolupráci.

Všichni propátravali terén od zhruba čtvrté hodiny ráno do půl osmé, kdy byla akce ukončena. Mladého muže se nalézt nepodařilo.

Nyní probíhá další pátrací akce, při které se policisté spolu s hasiči snaží propátrávat Volfarticko, Žandov, Kytlici a další okolí. Na této pozemní pátrací akci se kromě policistů z obvodních oddělení účastní i dopravní policisté a psovodi.

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
Policie ČR
Sdílet