Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči v městské části Hradce Králové – Plácky oslavili šedesátku, převzali vybavení od ČEZu

Dobrovolní hasiči v místní části Hradce Králové – Plácky oslavili v sobotu 21. června 2014 60. výročí svého založení. Kromě přehlídky současné i historické techniky viděli návštěvníci hasičské sbory přímo v akci, když předvedly simulovaný zásah při dopravní nehodě, ukázku hašení bytového požáru a záchranu z vody pomocí člunu.

V rámci oslav převzali hasiči vybavení, na které jim Nadace ČEZ přispěla částkou 130 tisíc korun jako poděkování za jejich práci při loňských povodních.

Nová technika v podobě požárního čerpadla, přenosné elektrocentrály, motorové pily a vodotěsných pracovník obleků slouží hasičům ke zvýšení jejich akceschopnost v případě povodní a jiných mimořádných situací.

Techniku využijí naši hasiči jak při samotném zásahu, tak i při pozdější likvidaci následků mimořádných událostí. Jen v minulém roce zasahovala naše jednotka u 80 výjezdů, a na území celé republiky pomáhali likvidovat následky červnových povodní.

zhodnotila Žaneta Kisacká, starostka SDH Plácky

Na pořízení hasičského vybavení přispěla Nadace ČEZ v rámci grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů, jako poděkování za jejich obětavou pomoc při loňských povodních.

Pomoc hasičů byla pro občany zasažené povodní neocenitelná. Přesto se mnoho dobrovolných sborů potýká s nedostatkem financí, což se odráží v kvalitě jejich vybavení. Jsme rádi, že jsme jim mohli přispět a ukázat, že si jejich práce vážíme.

řekl Ondřej Šuch, manažer Nadace ČEZ

Sdílet