Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Královéhradeckém kraji zaměstnalo počasí hasiče, čerpali sklepy i zatopené zahrady

Silný vítr a déšť způsobily 8. července 2014 odpoledne problémy v Královéhradeckém kraji. Profesionální a dobrovolní hasiči zasahovali téměř u dvou desítek událostí, kdy odstraňovali spadlé stromy, čerpali zatopené zahrady a sklepy domů. Nejvíce práce měli hasiči na Hradecku a Trutnovsku.

Územní odbor Hradec Králové
Na Hradecku nepříznivé počasí způsobilo problémy hlavně v Třebechovicích pod Orebem. Tam hasiči v ulicích Olbrachtova, Heldovo náměstí a Pod zahrady čerpali vodu ze zatopených garáží, sklepů a zahrad. Na dalších místech, jako v Praskačce, Holohlavech, Smiřicích, Třebechovicích pod Orebem, Jeníkovicích a Osičkách, odstraňovali spadlé stromy a větve, které blokovaly silnice.

Územní odbor Trutnov
Na Trutnovsku profesionální a dobrovolní hasiči odklízeli stromy ze silnic ve Dvoře Králové nad Labem, Hostinném, Trutnově – ulici Krkonošská, Dubenci, Horním Maršově, Kocléřově, Trutnově – Voletiny a ve Vrchlabí.

Územní odbor Jičín
Jičínští hasiči odstraňovali stromy ze silnic u obce Pleskoty, Ústí, Vrchovina a také na území Libereckého kraje u obce Lažany na Semilsku.

Územní odbor Náchod
Profesionální hasiči z Jaroměře odstraňovali spadlý strom z elektrického vedení v obci Běluň. Další stromy odstraňovali hasiči z Jaroměře a Chvalkovic v areálu dětského tábora u obce Miskolezy.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí odstraňovali strom ze silnice č. 11 u Lípy nad Orlicí. V dalším případě vyjeli k odklizení větve z komunikace, ale ta již byla odstraněna hlídkou Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet