Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru rodinného domu v Hradci Králové došlo ke zranění jednoho hasiče, hořelo v kuchyni

K ohlášenému požáru rodinného domu vyjeli včera 8. července 2014 večer hasiči do ulice U Melounky v hradecké městské části Plotiště nad Labem. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 21:12 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z hradeckých městských částí Malšova Lhota, Plácky a Třebeš.

Po příjezdu na místo hasiči provedli průzkum a zjistili, že hoří v kuchyni přízemního rodinného domu. Uvnitř se v tu dobu nikdo nenacházel. Při přípravě na hasební zásah došlo vpuštěním kyslíku do místnosti k explozi nahromaděných hořlavých výparů.

Výbuch vytloukl okenní tabule a střep lehce zranil jednoho z hasičů, který byl v tu dobu před domem. Na místo byla přivolána záchranná služba, která mu ošetřila zraněnou ruku a převezla do nemocnice na zašití tržné rány. Požár v kuchyni hasiči dostali pod kontrolu ve 21:30 hodin.

Z místnosti vynesli dvě nepoškozené propanbutanové lahve. Požár se nerozšířil do dalších prostor domu a krátce před desátou hodinou byl uhašen. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada na el. zařízení. Hmotná škoda na vybavení kuchyně byla předběžně odhadnuta na 20 tisíc korun.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet