Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Hradci Králové hořelo popelářské vozidlo, hasiči museli do nákladového prostoru vyřezat otvor

Dvě jednotky hasičů vyjely dnes 10. července 2014 časně ráno k nahlášenému požáru popelářského vozidla v Hradci Králové. Za kruhovým objezdem směrem na Stěžery si pracovníci firmy všimli vycházejícího kouře z nákladového prostoru a přivolali hasiče.

Na místo události vyjely jednotky profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská a centrální stanice Hradec Králové. Požár v nákladovém prostoru poškodil hydraulické zařízení a hasiči se tak nemohli dostat k hořícímu odpadu vyklápěcím místem v zadní části vozidla. Pomocí rozbrušovacího agregátu museli ve stropu nákladového prostoru vyříznout otvor, kterým hasili pomocí pěny hořící odpad.

Požár se jim podařilo uhasit krátce po páté hodině ráno. Vozidlo i tak zůstalo pojízdné a zaměstnanci s ním odjeli do své provozovny. Uchráněné hodnoty na vozidle činí tři miliony korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Požár s největší pravděpodobností způsobila nedbalost neznámé osoby, která vhodila doutnající či hořící předmět do některého z kontejnerů, který byl následně vyvezen firmou na sběr odpadu. Hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena na 50 tisíc korun.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet