Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladou řidičku a její auto zachraňovali dva občané Ludvíkova

Dvě hasičské jednotky v Bruntálska vyjely v sobotu 19. 1. 2008 necelou hodinu po poledni k dopravní nehodě s následným požárem do obce Ludvíkov. Ilustrační foto

Mladá řidička zde vrazila před obecním úřadem do sloupu elektrického vedení, dráty spadly do unikajícího benzínu a auto začalo hořet.

Jako první vyběhl z jednoho z nedalekých rodinných domků muž, který ji vytáhl z hořícího auta ven, protože žena asi byla po nehodě v šoku. Druhý soused přiběhl s přenosným hasicím přístrojem a začal oheň hasit. Na záchranu osobního auta Renault Megane údajně vypotřeboval celkem šest hasicích přístrojů práškových a sněhových.

Ani to však ke konečnému úspěchu nepomohlo. Za chvíli už ale byli na místě dobrovolní hasiči z Vrbna pod Pradědem, pak přijeli na pomoc také profesionální hasiči z Bruntálu a požár auta byl uhašen. Mezitím byl vypnut elektrický proud. Škoda na autě byla odhadnuta na 50 tisíc korun.

Mladou řidičku odvezla sanitka na vyšetření do nemocnice, ale zranění zřejmě nebylo vážné – později se ještě vrátila na místo nehody a požáru.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-kaw-
Sdílet