Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po dopravní nehodě v Českém Těšíně-Stanislavicích skončil osobák opřený o chatku

Jedna jednotka hasičů vyjela dnes dopoledne ke kuriozní dopravní nehodě do místní části Českého Těšína – Stanislavic, kde se vozidlo po cca 100 metrové jízdě po louce převrátilo a skončilo pod srázem u chatky. Při této dopravní nehodě naštěstí skončila posádka vozidla, tvořená pouze řidičem, nezraněna.

Operační středisko HZS MSK přijalo tísňové volání těsně před třičtvrtě na jedenáct dopoledne v neděli 10. 8. 2014. Na místo byla ihned vyslána jednotka profesionálních hasičů HZS MSK ze stanice Český Těšín s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo dopravní nehody bylo zjištěno, že vozidlo havarovalo kuriozním způsobem.

Po sjetí ze silnice v prudké levotočivé zatáčce pokračovalo vozidlo asi 100 metrů po louce, která končila prudkým srázem. Zde se vozidlo převrátilo a skončilo na boku u místní chatky.

Hasiči vozidlo zabezpečili proti vzniku požáru odpojením akumulátoru vozidla. Také se postarali o řidiče, který naštěstí nebyl zraněn, byl jen lehce otřesen. Následně bylo vozidlo převráceno zpět na kola, aby nedošlo k úniku provozních kapalin. Poté bylo místo zásahu předáno Policii ČR a hasiči se vrátili zpět na svou základnu. Celý zásah kolegům zabral asi jednu hodinu.

kpt. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet