Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda na Novojičínsku si vyžádala dva zraněné, jednoho museli vyprostit hasiči

Záchranáři ZZS MSK vyjížděli v pondělí 11.8. k vážné dopravní nehodě na Novojičínsku. Střet dvou automobilů byl operačnímu středisku nahlášen před patnáctou hodinou. Na udané místo, do Starého Jičína, vyjela posádka rychlé lékařské a rychlé zdravotnické pomoci. K události vyjeli i hasiči z Nového a Starého Jičína.

Ošetřit bylo nutno dva účastníky nehody. Čtyřicetiletý muž, který zůstal zaklíněn ve vraku automobilu, musel být hasiči vyproštěn. Jevil známky poruchy vědomí a zasahující lékař při prvotním vyšetření konstatoval pravděpodobné poranění mozku.

Pacient musel být zaintubován a připojen k přístrojem řízené ventilaci. Po provedeném ošetření v rámci přednemocniční neodkladné péče jej záchranáři transportoval na Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Druhým ze zraněných byl muž ve věku třiapadesáti let. Při havárii utrpěl středně těžké zranění v oblasti hrudníku a horní končetiny. Byl při vědomí a s posádkami ZZS komunikoval. Také jemu se dostalo odborné první pomoci a poté záchranáři zajistili přepravu do téže nemocnice jako u druhého účastníka. Oba pacienti byli předáni na oddělení urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet