Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči hráli hokej ve Finsku

Ve dnech 17.1.-18. 1. 2008 se v Helsinkách uskutečnil hokejový turnaj hasičských družstev v ledním hokeji hráčů nad 35.let. Výběr hasičů ČR byl HZS krajů Vysočina, Jihomoravského kraje a jeden hasič z HZS Českých drah z Brna.

Turnaje se zúčastnili hasiči výběrů Finska, Švédska, Kanady, Česka a hokejový tým hráčů OLD BOYS ze Žďáru nad Sázavou.

Turnaj se hrál v tréninkové hale juniorů IFK Helsinky. Prvním soupeřem nám byli hráči OLD BOYS ze Žďáru, kterým jsme podlehli 7:2 další zápas nás čekal s výběrem hasičů Švédska. Po zlepšeném výkonu jsme se soupeřem hráli vyrovnanější hokej a přesto jsme odešli poraženi se vztyčenou hlavou 7:4. Druhý den jsme se zdravě nažhavili na Kanadu, se kterou jsme dlouho drželi nerozhodný stav. Škoda že jsme neproměnili řadu našich šancí, kdy jeden z našich hráčů se sám 5× ocitl před kanadským brankařem sám. Z protiútoku jsme inkasovali dvě branky a zápas prohráli 4:1. Na závěr turnaje nás čekal domácí výběr hasičů, se kterým jsme prohráli 8:4.

Výběry všech hasičských družstev měly ve svých řadách několik bývalých hráčů, kteří hrávali hokej i na mezinárodní úrovni a reprezentovali své země i na mistrovství světa. Prvenství si odvezli do Žďáru hráči OLD BOYS na druhém místě skončilo Švédsko, třetí Kanada, čtvrté domácí Finsko a na pátém místě výběr hasičů Česka. Po turnaji jsme se byli navštívit naše kolegy hasiče a podívat jak se žije hasičům v Helsinkách. Tímto děkujeme kraji Vysočina za poskytnutí autobusu na dopravu na letiště do Prahy a zpět do Ždáru nad Sázavou, územnímu odboru HZS Brno za zapůjčení sady dresů a panu Richardu Buříkovi za propagační materiály s hasičskou tematikou,
kterou obdržel z KŘ.

Ilustrační foto.

Jaroslav Štveráček
HZS ČD Brno


-wap-
Sdílet