Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další řidič doplatil u Hrabyně na rychlou jízdu

Dvě hasičské jednotky vyjely v pondělí 28. 1. 2008 odpoledne k dopravní nehodě Škody Felicie Combi na kopci mezi obcemi Hrabyně a Háje ve Slezsku (okres Opava). Hasiči museli z auta v příkopě vyprostit řidiče (1970) se středně těžkým zraněním.

Nehodu oznámil svědek na operační středisko hasičů v pondělí před 15. hodinou. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Opavy a dobrovolní hasiči z Hrabyně, kteří mají s podobnými zásahy u vážných dopravních nehod na okolních kopcích četné zkušenosti.

Řidič felicie, kterého dobrovolní hasiči pozorovali již při jeho rychlé jízdě obcí Hrabyně směrem na Háj ve Slezsku, nezvládl při sjíždění členitého kopce zatáčku, sjel vlevo do příkopy a felicia se přetočila na střechu.

Hasiči byli na místě během několika minut. Nejprve muži, který byl při vědomí, uvolnili pomocí hydraulického rozpínáku zaklíněnou hlavu a pak jej opatrně z havarovaného auta vytáhli bočním okýnkem. Dostal krční límec a hasiči jej položili na páteřní desku. Pak jej předali rychlé záchranné službě. Pro zraněného muže přiletěl vrtulník Letecké záchranné služby, který jej odvezl do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Úsek silnice Hrabyně – Háj ve Slezsku je asi na 1 hodinu uzavřen.


por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-swo-
Sdílet