Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič nezvládl řízení a narazil do autobusové zastávky

K vyproštění zraněného řidiče osobního vozu byli v úterý 29. ledna 2008 v půl třetí odpoledne povoláni profesionální hasiči z Jilemnice. Ti nalezli na silnici č. II/28411 v Roztokách u Jilemnice havarovaný vůz zn. Fiat, který ležel na boku. Ilustrační foto.

Ve voze zůstal uvězněný řidič s viditelným poraněním hlavy. Podle výpovědi svědků nezvládl řidič vozu řízení, narazil do autobusové zastávky a vůz se převrátil na střechu. Svědci nehody se snažili otočit vůz zpět na kola, což se jim povedlo jen částečně.

Hasiči odstřihli hydraulickými nůžkami střechu vozu ležícího na boku a ve spolupráci se záchranáři zdravotnické služby zraněného řidiče z vozu vytáhli. Poté muže odvezli záchranáři sanitkou k ošetření do nemocnice. Hasiči zabezpečili havarovaný vůz proti vzniku požáru, zasypali uniklé provozní náplně sorbentem, postarali se o odstranění vozu a úklid komunikace.

Mimo tuto událost vyjížděly jednotky požární ochrany Libereckého kraje v úterý 29. ledna 2008 ke 12 ohlášeným událostem, z nichž se v 1 případu jednalo o planý poplach. Při dopravních nehodách byly zraněny 3 osoby. 1 osoba utrpěla zranění při pádu ocelových trubek z návěsu.

Hasiči podniku České dráhy a.s. ze stanice Liberec pomáhali při čerpání vody, která se nahromadila z důvodu ucpaného kanálu, z železniční stanice v Hrádku nad Nisou. Hasiči také pomáhali při odstraňování větve z kolejiště v železniční stanici Hejnice a spadlého stromu v ulici Zámecká v Českém Dubu


por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí HZS Libereckého kraje


-swo-
Sdílet