Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Příslušníci oddělení prevence hasičů provedli na Festivalu HIP HOP kemp tematické kontroly

Tak jako už posledních několik let, tak i letos provedli příslušníci oddělení prevence HZS Královéhradeckého kraje mimořádné tematické kontroly ve Festivalparku na letišti v Hradci Králové, kde probíhal od 21. do 23. srpna 2014 festival HIP HOP kemp 2014.

Tematické kontroly byly stejně jako v předešlých letech zaměřeny na provozovatele stánků s rychlým občerstvením, u kterých se používá otevřený oheň, olejové lázně a fritovací hrnce.

Stejně jako na mimořádné kontrole akce Rock for People v červenci, také stánkaři na HIP HOP kempu příslušníky překvapili. Z provedených 13 kontrol bylo 12 kontrol bez závad, pouze u jednoho stánkaře, cizího státního příslušníka, který však podnikatelskou činnost vykonává v České republice, neměl předložený přenosný hasicí přístroj požadovanou hasicí schopnost a měl propadlou kontrolu provozuschopnosti. S tímto stánkařem bude zahájeno správní řízení.

Stejně jako při ostatních kontrolách příslušníci zodpověděli několik dotazů týkajících se použití a vybavenosti stánků přenosnými hasicími přístroji, revizí spotřebičů a umístění tlakových lahví ve stáncích.

Na základě provedených kontrol, je vidět, že informovanost provozovatelů se každým rokem zlepšuje a ti své prodejní stánky vybavují předepsanými věcnými prostředky požární ochrany.

I přes pozitivní zjištění při letošních kontrolách budou i nadále probíhat mimořádné kontroly akcí, kterých se účastní větší počet osob, a na kterých se budou stánky s občerstvením objevovat.

por. Ing. Lukáš Hřebačka
oddělení prevence
HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet