Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sušení matrací skončilo požárem bytu, na likvidaci požáru hasičům stačil jeden C proud

Osádky dvou cisteren profesionálních hasičů ze stanice Milevsko a dvou cisteren jednotky SDH obce Milevsko byly v pondělí 25. srpna krátce po 17. hodině na základě ohlášení Policie ČR vyslány do Masarykovy ulice v Milevsku, kde se z oken dvoupatrového domu valil kouř.

Osádky dvou cisteren profesionálních hasičů ze stanice Milevsko a dvou cisteren jednotky SDH obce Milevsko byly na základě ohlášení Policie ČR vyslány do Masarykovy ulice v Milevsku, kde se z oken dvoupatrového domu valil kouř. Hasiči vybaveni dýchacími přístroji a jedním vodním proudem vnikli do bytu násilím, a to z důvodu podezření, že by se uvnitř mohl nacházet člověk. Toto se provedeným průzkumem dvoupokojového bytu nepotvrdilo.

Ohnisko požáru hasiči nalezli u zapnutých akumulačních kamen, o které byly opřeny matrace. Zasahující jednotka doutnající matrace vynesla z bytu ven a uvnitř zahájila odvětrávání. Likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil přibližně za dvacet minut. Pro majitelku bytu starosta obce zajistil náhradní ubytování. Byt byl zajištěn strážníky Městské policie Milevsko, u požáru byla přítomna také Policie ČR a ZZS. Vzniklá škoda činí Kč 200 000,–, hodnota uchráněného majetku byla vyčíslena na Kč 800 000,–.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet