Sobota 6. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VI. Hasičský ples s SDH Semily I.

Sobota 26.ledna 2008 byl běžný den jako pro spoustu občanů našeho města, kraje i státu. Jen pro některé se stal dnem pracovním. Sbor dobrovolných hasičů Semily I. na tento den naplánoval v pořadí již šestý ples, který zahájil letošní kolotoč oslav 135ti let od založení.

Parta členů sboru, jejich příznivců a nadšenců se pustila do práce. Po dlouhých a někdy i složitých přípravách bylo vše zorganizováno a připraveno akci „ples“ rozjet. Přestěhovat veškerý potřebný materiál ze zbrojnice do KC Golf Semily a připravit prostory pro návštěvníky plesu, postavit bary i kuchyňku s mycí linkou, připravit vstupní prostor do KC Golf, zkontrolovat šatny, smontovat tombolový pult a vyrovnat letos opět bohatou tombolu, na které se mimochodem podílelo přes 125 firem ze Semil, blízkého i vzdáleného okolí. Navozit a nanosit nápoje, usmažit řízečky a namazat bezpočet jednohubek, připravit další doplňky.

Úderem devatenácté hodiny a třicáté minuty byl ples zahájen. U vchodu malé všimné pro hosty jako tradičně s přáním pěkné zábavy. Letos panáček Fernet-citrusu. Na hlavním sále vyhrávala jičínská skupina Allegro a ve zdejší vinárně DJ Jiří Tůma a DJ Aleš Kvapil. Úvodního slova se ujal starosta sboru bratr Marek Vrtilka. Po krátkém tanečním a hudebním úvodu v prostorech hlavního sálu přišla řada na hosty plesu. Po loňském vystoupení zpěvačky Věry Špinarové si sbor přichystal tanečně-hereckou dvojici: Petru Kostovčíkovou a Václava Vydru. Známá to dvojice z prvního ročníku televizní taneční soutěže Star Dance, kteří se probojovali až do samotného finále. Ve třech vstupech předvedli tance latinskoamerické i standardní. V mezipřestávkách pak rozhovor starosty sboru bratra Marka Vrtilka s Václavem Vydrou vyplnil čas, kdy se Petra převlékala do jiných šatů. Plesového klání se účastnilo přes 600 občanů ze Semil a jeho blízkého i vzdáleného okolí.Tombola čítala na 654 cen různých kategorií. Hlavní cenou byl barevný televizor (sponzorsky se podílela firma J+M elektro Semily), který zároveň sloužil k projekci sborových dokumentárních filmů a fotogalerií z činnosti sboru za rok 2007.

I tento rok byl ples částečně zaměřen na dobročinnou akci. Tradičně jde o sbírku na podporu sbírkového projektu POMOZTE DĚTEM (KUŘE). Sbor je již třetím rokem spojencem tohoto sbírkového projektu. V letošním roce obohacené o maskota tohoto sbírkového projektu, kterého bylo možné vidět ve všech v prostorech KC Golf až do nočních hodin. Pro tento sbírkový projekt se podařilo vybrat 2.598,50 Kč. Děkujeme všem, kteří se sbírky aktivně účastnili.
Úderem 2 hodiny ranní ples končil a to včetně diskotéky ve vinárně místního centra. Pro náš sbor to jako každý rok až v pozdních (brzkých) ranních hodinách, po provedení úklidu a odvozu veškerého materiálu, zboží a pod. Ohlas u veřejnosti byl pozitivní a to je důležité. Od toho vždy takovéto akce jsou. Lidičky se bavili, tančili a bylo plno dobré nálady. A to je ten správný smysl. Samozřejmě, že se vždy něco najde, kdy něco nejde tak jak bychom si přáli, ale snad nám to bude odpuštěno. Děkujeme Vám všem za Vaši bohatou účast, všem sponzorům, a co příští rok? No přece zase na viděnou. Už pro Vás připravujeme dalšího milého hosta, tak snad to vyjde a bude se líbit.

Ladislav Bruckner – zástupce velitele SDH Semily I.

-wej-
Sdílet