Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Neohlášené cvičení proběhlo v Městské nemocnici Ostrava na výbornou, hasiči zachraňovali lidi i z plošiny

Dvě jednotky ostravských profesionálních hasičů ze stanic Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) a šest figurantů se zapojilo do čtvrtečního (28. 8. 2014) dopoledního prověřovacího cvičení v Městské nemocnici Ostrava. Šlo o simulovaný požár ve třetím patře (4. NP) nemocnice, přesněji na oddělení inspekčních pokojů lékařů.

O prověřovacím cvičení vědělo dopředu pouze minimum hasičů a pracovníků nemocnice. O simulaci požáru se postaral výkonný vyvíječ kouře, který přinesli do třetího patra zdravotnického zařízení hasiči v civilu. Na místo pak po oznámení na tísňové lince hasičů vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů – ze stanic HZS MSK Fifejdy a Přívoz.

Přečtěte siAutomobilová plošina Bronto Skylift F44 RLX slouží u HZS Moravskoslezského kraje, postavena je na podvozku Mercedes-Benz Econic

Hasiči po roztažení hadic a průzkumu v silně zakouřené chodbě a pokojích objevili celkem šest osob. Čtyři evakuovali po schodech do přízemí a dvůr, dvě zachraňované ženy musely použít automobilovou plošinu AP MB Econic Bronto 42, jedna dokonce na transportních nosítkách.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet