Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Kytlicích uspořádali spolu s pražskými strážníky den dětí

Ve středu 20.8 zažily Kytlice na děčínsku akci, která tu ještě nebyla.. Společně se strážníky z MP Praha 1 jsme uspořádali den dětí, který byl plný zábavy, techniky, her, akčních ukázek a samozřejmě strážníků a hasičů. Naše pozvání přijali profesionální hasiči z České Kamenice a dobrovolní z České Kamenice, Krásné Lípy a Varnsdorfu, kteří přivezli dětem i dospělým na ukázku svou techniku.

Městští policisté kromě techniky přivezli ukázat i služební psy a koně své jízdní policie. Během nabitého odpoledne jsme tak viděli ukázku výcviku služebních psů i koní, včetně zadržení nebezpečného pachatele, dále ukázku výcviku sebeobrany a vyvrcholením celé akce pak byl simulovaný zásah u dopravní nehody, který všem předvedli profesionální hasiči ze stanice Česká Kamenice, za což sklidili velký aplaus.

Děti se vyřádily v nafukovacím hradu, elektrických autíčkách a všechny přítomné nadchla velká bublinová show.. Akce se zůčastnilo několik stovek návštěvníků, včetně dětí z dětského domova . Všichni jsme se nakonec loučili s tím, že se za rok opět sejdeme na stejném místě, v ještě větším formátu a tak nezbývá, než se těšit… a také poděkovat…všem hasičům, kteří přijali naše pozvání, strážníkům z MP Praha , panu starostovi a zastupitelstvu za podporu akce a za mě všem mým hasičům, kteří si ten den vzali volno a přišli máknout…takže DÍKY :)

Honza Havránek, velitel JSDH Kytlice
Sdílet