Sobota 6. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru přístavku rodinného domu na Blanensku se popálil jeho majitel

Pět hasičských jednotek k požáru přístavku rodinného domu v obci Lipůvka. Majitel domu utrpěl popáleniny. Plameny zničily přístavek a způsobily škodu 200 tisíc Kč. Hasiči uchránili přilehlý rodinný dům.

Hořet začalo v přístavku rodinného domu krátce po šesté hodině odpolední. Na místo se postupně sjelo pět jednotek hasičů, a to ze stanic Boskovice, Blansko a Tišnov, profesionály posílily jednotky dobrovolných hasičů z Lipůvky a Kuřimi. Do boje proti plamenům hasiči postupně nasadili čtyři vodní proudy a jeden vysokotlaký proud. Při hašení jednotky použily dýchací přístroje.

Z prostoru požáru hasiči vynesli dvě tlakové láhve. V 18.50 hodin jednotky dostaly požár pod kontrolu a začaly vyklízet uskladněný materiál z půdy přístavku. Drobná ohniska požáru hasiči vyhledali pomocí termokamery a 20.31 hodin požár zcela zlikvidovali.

Při požáru utrpěl majitel popáleniny v oblasti hrudníku. Hasiči přivolali na místo zdravotnickou záchrannou službu, která muže převezla do nemocnice. Vyšetřovatel na místě předběžně vyčíslil škodu na 200 tisíc Kč. Příčina požáru je zatím v šetření.

Petr Příkaský
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet