Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na půdě rodinného domu hořelo seno

V sobotu 16. února 2008 v 10:43 hodin vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Jablonec nad Nisou a jejich dobrovolní kolegové z Maršovic, Pěnčína – Hutě a Jablonce nad Nisou – Kokonína k požáru rodinného domu do obce Maršovice na Jablonecku.

Od pátku 15. do neděle 17. února 2008 vyjížděly jednotky požární ochrany Libereckého kraje ke 24 ohlášeným událostem. Při dopravních nehodách, při nichž bylo třeba zásahu hasičů, byly 4 osoby zraněny.

požáry 9
pomoc při dopravních nehodách 9
technická a technologická pomoc 2
záchrana osob a zvířat 1
únik ropných produktů a nebezpečných látek 1
odstraňování následků živelních pohrom 0
ostatní zásahy – prověřovací a taktická cvičení aj. 0
planý poplach 2


Územní odbor Česká Lípa: 5 událostí

Požáry travního porostu
Ke dvěma požárům travního porostu v katastru města Nový Bor vyjeli v pátek 15. a v sobotu 16. února 2007 místní dobrovolní hasiči. Oba požáry hasiči zlikvidovali vysokotlakým vodním proudem.


Územní odbor Jablonec nad Nisou: 4 události

Hořelo seno na půdě rodinného domu
Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár sena v půdním prostoru rodinného domu. Hasiči na likvidaci požáru nasadili čtyři vodní proudy. Po likvidaci požáru bylo ve 13:30 hodin místo předáno místní dobrovolné jednotce z Maršovic a ostatní hasiči se vrátili na své základny.


Územní odbor Liberec: 8 událostí


Požár železničního náspu
Na tísňovou linku 112 byl v pátek 15. února 2008 ve 13:00 hodin ohlášen požár trávy na železničním náspu ve Višňové na Frýdlantsku. K události vyjeli dobrovolní hasiči z Višňové a profesionální hasiči HZS LK ze stanice Raspenava a hasiči HZS Českých drah z Liberce. Na udaném místě hasiči zjistili, že se jedná o požár trávy na ploše přibližně 750 m2. Po příjezdu hasičů HZS Českých drah jim bylo místo události předáno k dohašení.
Územní odbor Semily: 7 událostí

Požár sazí v komínovém tělese
Požár sazí v komínovém tělese rodinného domu v Jablonci nad Jizerou byl na operační středisko hasičů nahlášen v sobotu dne 16. února 2008 v 19:37 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Jilemnice a jejich místní dobrovolní kolegové. Při příjezdu jednotek šlehaly z komínového tělesa téměř dvoumetrové plameny a delší dobu se jim nedařilo saze srazit. V důsledku požáru došlo k roztržení komína. Ve 21:21 hodin se podařilo požár zlikvidovat. Spolumajitelce hasiči doporučili komín nepoužívat do doby, než ho zkontroluje revizní technik. Poté se hasiči vrátili na své základny.

Požár dodávkového automobilu v garáži
V neděli 17. února 2008 byl v 16:45 hodin nahlášen požár dodávkového automobilu VW CARAVELLE v Nové Vsi nad Popelkou. Na místo byli vysláni profesionální hasiči HZS LK ze stanice Semily a jejich dobrovolní kolegové z Nové Vsi nad Popelkou a Lomnice nad Popelkou. Místní jednotka se dostavila jako první. Provedla vytažení vozidla z garáže a uhašení požáru v motorovém prostoru. Profesionální hasiči po příjezdu na místo provedli ošetření drobného poranění majitele vozidla a závěrečný průzkum. Poté se hasiči vrátili na své základny.


kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje


-swo-
Sdílet