Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Slavkově vyhořela garáž rodinného domu, majitel se při snaze o zásah zranil

Necelou hodinu před půlnocí vyjížděly jednotky hasičů k požáru garáže ve Slavkově u Brna. Plameny zničily majetek v milionové hodnotě a poranily jednoho člověka.

První jednotka přijela k požáru minutu po svém výjezdu a okamžitě zahájila hasební práce. Plameny zachvátily garáž, která byla součástí řadového rodinného domu. Hrozilo jejich rozšíření do obytných částí domu.

Na místo přijeli kromě slavkovských profesionálních a dobrovolných hasičů také hasiči ze stanice HZS Bučovice a jednotka SDH z Křenovic. Z vyškovské stanice HZS přijel k požáru automobilový žebřík.

Hasiči nasadili postupně tři vodní proudy a během dvaceti minut dostali oheň pod kontrolu. Uvnitř garáže kromě jiných věcí zcela shořelo zaparkované auto. Vyšetřovatel odhadl na místě škodu na milion korun. Ve vyšetřování příčiny vzniku požáru bude pokračovat za denního světla.

Před příjezdem hasičů se plameny pokoušel zkrotit majitel domu a sám se při tom poranil. Na místě jej ošetřila posádka zdravotnické záchranné služby.

V 1.14 hodin ohlásil velitel zásahu likvidaci požáru. Jednotky se postupně vracely na své základny.

Požár vypukl v poměrně husté zástavbě Slavkova a upozornil na problematiku zaparkovaných vozidel, které mohou bránit průjezdu hasičských vozů. Problém, se kterým se hasiči setkávají ve větších městech se postupně objevuje i v menších aglomeracích.

Jihomoravští hasiči museli ve středu likvidovat podobný požár také na Brněnsku. V Unkovicích hořela v podvečer garáž u rodinného domu. Plameny způsobily škodu asi 300 tisíc korun.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet