Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Včerejší zásahy hasičů Libereckého kraje

Ve čtvrtek 6. března 2008 vyjížděly jednotky požární ochrany Libereckého kraje k 16 ohlášeným událostem. Při dopravních nehodách, při nichž bylo třeba zásahu hasičů, nebyly zraněny žádné osoby.

Auto skončilo na střeše

Na žádost Policie České republiky vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Česká Lípa v úterý 6. března 2008 v 04:35 hodin k dopravní nehodě osobního automobilu v Dubické ulici v České Lípě. Automobil Renault Megane byl na střeše a kapal z něho benzín. Hasiči provedli jímání benzínu a opatření proti úniku dalších provozních kapalin. Poté se vrátili zpět na základnu.


Požár trávy na protihlukovém náspu

V úterý 6. března 2008 v 17:35 hodin byl na tísňovou linku 112 nahlášen požár trávy na protihlukovém náspu rychlostní komunikace u Chrastavy. Na místo vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Liberec a jejich dobrovolní kolegové z Chrastavy. Na místě bylo zjištěno, že hoří travní porost na ploše cca 15 m2. Požár byl likvidován krátce před osmnáctou hodinou. Dobrovolná jednotka z Chrastavy byla ponechána na dohlídku místa zásahu a profesionální hasiči se vrátili zpět na základnu.


V pokoji hořela deka

Na tísňovou linku 112 byl úterý 6. března 2008 ve 22:59 hodin nahlášen požár v obytném domě v Krajní ulici v liberecké části Vratislavice. Na místo byla vyslána profesionální jednotka HZS LK ze stanice Liberec a dobrovolné jednotky Liberec – Vratislavice n. N. a Liberec – Vesec. Po příjezdu hasiči zjistili, že z přízemního bytu vychází kouř. Po vniknutí do bytu byla v pokoji objevena hořící deka. Ve vedlejším pokoji byli nalezeni spící majitelé bytu. Hasiči je probudili a odvedli do bezpečí. Deka byla uhašena ve sprchovém koutě. Poté hasiči provedli odvětrání kouře přetlakovým ventilátorem. Ve 23:30 hodin hasiči odjeli na základnu.


Nehoda v obci Chuchelna

Ve čtvrtek 6. března 2008 v 07:42 hodin byla na operační středisko hasičů ohlášena nehoda třech osobních automobilů v obci Chuchelna na Semilsku. Po příjezdu na místo události profesionální hasiči HZS LK ze stanice Semily průzkumem zjistili, že na místě je jen jeden osobní automobil, který sjel přední částí do příkopu. Hasiči provedli zabezpečení místa nehody, protipožární opatření a do příjezdu Policie ČR řídili dopravu. Po příjezdu hlídky Policie ČR hasiči odstranili vozidlo z nebezpečného místa komunikace a vrátili se na základnu.


Požár papíru v kotelně

Jednotka HZS LK ze stanice Semily ve spolupráci s dobrovolnou jednotkou města Lomnice nad Popelkou likvidovala v úterý 6. března 2008 od 10:33 hodin požár kotelny rodinného domu v ulici Za Školou v Lomnici nad Popelkou. Na lokalizaci a likvidaci požáru dřeva a papíru uskladněného okolo kotle byl nasazen jeden vodní proud. Doutnající materiál byl vynesen k úplné likvidaci mimo sklep. Pro odvětrání nadzemních prostorů byla nasazena přetlaková ventilace a otevřena všechna okna. Po úplné likvidaci místo zásahu hasiči předali majiteli domu.

Ilustrační foto: Jan Kostík


kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje


-wap-
Sdílet