Sobota 6. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sobotní námětové cvičení SDH Satalice

Dne 8. března 2008 v odpoledních hodinách se členové naší zásahové jednotky zúčastnili námětového cvičení, které bylo zaměřeno na zásah v zakouřeném a neznámém prostředí. Cvičení probíhalo v bývalé a již opuštěné prodejně potravin, která bude v následujících dnech zbourána.



Celkem se ho zúčastnilo 7 členů JSDH Satalice. Nejprve došlo k seznámení s objektem a následovala příprava na samostatné cvičení. Díky vyvíječi kouře byla velká část prostor zakouřena a následně byly připraveny různé překážky, se kterými je nutno počítat u zásahu.

Po té co bylo vše připraveno se skupinky po dvou členech vydaly na cestu. Pro každou dvojici byl připraven jiný úkol a dráha, která se stále měnila – nejen při cestě dovnitř ale i ven. Na jednu z dvojic tak čekala evakuace zraněné a nemohoucí osoby ze silně zakouřeného prostoru. Hlavním cílem námětového cvičení byla orientace v neznámém prostoru a práce v dýchací technice.

Vše se podařilo a tak můžeme říct, že sobotní cvičení bylo pro naší jednotku velkým přínosem v rámci praktického výcviku.



Text: Tomáš Maršál
Foto: SDH Satalice


-swo-
Sdílet