Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Opavsku hořela střecha stolařské dílny

Osm hasičských aut ze čtyř profesionáních i dobrovolných jednotek moravskoslezských hasičů vyjelo včera (13. 3. 2008) krátce po půl čtvrté odpoledne k požáru střechy v Kamenci na Opavsku.

Původní objekt vepřína je nyní užíván jako stolařská dílna. Objekt je jednopodlažní s půdním prostorem. Hořela střešní konstrukce na ploše cca 20×6m u hřebene střechy.
Při příjezdu jednotek hasičů z Opavy, Holasovic, Brumovic a Litultovic byla již prohořelá část střešní konstrukce a požár se začínal šířit půdním prostorem, který sloužil k uskladnění pilin. Hasiči rychlým zásahem zamezily přenosu požáru v půdním prostoru na uskladněnou hromadu pilin ve střední části objektu.

Při požáru docházelo k silnému vývinu kouře, hasiči zasahovali v dýchací technice. Viditelnost v půdním prostoru v době požáru byla nulová. Na půdu bylo možné dostat se otvorem 1×1m pomocí žebříku. Hasiči rozebrali eternitovou a lepenkovou střechu a zkontrolovali střešní konstrukci.

Velmi pravděpodobnou příčinou byly jiskry odletující v silném větru z komína, který se nacházel cca 5m od hřebene střechy. Na přesném určení příčiny nyní pracují specialisté hasičů a Policie ČR. Škoda požárem způsobená byla odhadnuta na 100 tisíc korun.

Díky silnému větru na místě asistovali do zdnešního rána brumovičtí dobrovolní hasiči.

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezského kraje


-wap-
Sdílet