Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bytu v Praze, zraněno 7 osob

Jednotky HZS hl.m. Prahy zasahovaly mimo jiné v průběhu dnešní noci u dvou požárů. Hořící odpadkový koš v restauraci likvidovala HS 1 Sokolská, stejná stanice byla povolána jako posilová pro jednotku z HS 6 Krč o několik desítek minut později, když byl hlášen plně rozvinutý požár bytu v devátém patře panelového domu.Aktualizováno

Požár v restauraci

20.03.2008, 01:07 hod., Praha 1, Křižovnická


Jednotka HZS hl.m. Prahy stanice 1 likvidovala likvidovala v dýchacích přístrojích 1C proudem vodou od cisterny požár odpadkového koše v místnosti restaurace v 1.NP činžovního domu. Plamenným hořením a sálavým teplem bylo poškozeno zařízení restaurace v okolí ohniska požáru. Zplodinami hoření byla očazena malba ve všech prostorách restaurace a znehodnoceny volně uskladněné potraviny. Na místě Policie ČR – MO Bartolomějská. Škoda: 50.000 Kč. Uchráněno: 1 mil. Kč.


Foto: Milan Pacík/ HZS hl.m. Prahy


Požár bytu 10 NP

20.03.2008, 02.44 hod, Praha 12, Daškova


Jednotky HZS hl.m. Prahy ze st. 1 a 6 likvidovaly 1C proudem v dýchací technice vodou plně rozvinutý požár bytové jednotky 3 + 1 v 10. NP panelového domu. Plamenným hořením bylo zcela zničeno zařízení a vybavení jedné obytné místnosti včetně okenní konstrukce, elektroinstalace a osvětlení, zařízení a vybavení předsíně a čelní stěna bytového jádra včetně elektrických rozvodů a osvětlení. Sálavým teplem bylo silně poškozeno zařízení a vybavení kuchyně a sociálního zařízení. Zplodinami hoření byla zničena malba v celé bytové jednotce a domovní komunikaci do výše posledního NP a poškozeno zařízení a vybavení zbylých místností. V průběhu hasebního zásahu objekt na výzvu zasahujících příslušníků HZS Praha opustilo samostatně 30 osob, kterým byl zajištěn jako útočiště autobus MHD. Pomocí vyváděcí dýchací techniky bylo vyvedeno zasahujícími příslušníky 7 osob z vyšších podlaží . Dále byli vyneseno a vyvedeno 5 psů, 3 kočku a 1 králík. V průběhu požáru bylo zraněno celkem 7 osob – uživatelé zasaženého a sousedních bytů se nadýchali toxických zplodin hoření, a v jednom případě také popáleniny v obličeji a na rukou. Dále byli zraněni při vyvádění osob ze zasaženého bytu dva příslušníci Policie ČR, oba PMJ, kteří se nadýchali toxických zplodin hoření. Všichni zranění byli převezeni na ošetření do Thomayerovy nemocnice. Na místě Policie ČR – MO Modřany a PMJ. Škoda: 1 mil.Kč. Uchráněno: 200.000 Kč. Šetří Policie ČR..


Foto: Milan Pacík/HZS hl.m. Prahy

-wap-
Sdílet