Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehody a požáry na Vysočině

Jednotky hasičského záchranného sboru kraje Vysočina zasahovaly včera, 19.3. 2008 u celé řady dopravních nehod, z nichž se několik neobešlo bez zranění osob a také u hořícího automobilu Škoda a v havlíčkobrodském domě s pečovatelskou službou, kde se vzňalo jídlo na sporáku.Ilustrač­ní foto

Dopravní nehody

V 07:45 hod se odehrála dopravní nehoda na křižovatce ulic Kollárova a Sokolovská v Jihlavě. Při střetu osobního automobilu Škoda Felicia a autobusu MHD došlo ke zranění dvou osob z osobního automobilu. Cestující v autobuse vyvázli z nehody bez zranění. Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava provedla zajištění havarovaných vozidel proti požáru a úniku provozních kapalin a do příjezdu Policie ČR prováděla v místě nehody řízení dopravy. Pro cestující z havarovaného autobusu byl přistaven náhradní autobus MHD. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

Šest minut po desáté hodině dopolední došlo k dopravní nehodě nákladního automobilu na komunikaci vedoucí z Jemnice směrem na Slavonice. Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jemnice zajistila havarovaný automobil proti požáru a úniku provozních kapalin. Na místo byla povolána specializovaná firma, která provedla vyproštění havarovaného automobilu zpět na komunikaci. Řidič nákladního automobilu byl ZZS převezen do nemocnice v Dačicích na vyšetření. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

Osm minut před jedenáctou hodinou havaroval osobní automobil do příkopu a skončil na střeše na komunikaci vedoucí z Vojnova Městce směrem na Hlinsko. Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou provedla zajištění vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Nehoda se obešla bez zranění a její příčinu vyšetřuje Policie ČR.

K nárazu osobního automobilu do hlavního uzávěru plynu došlo patnáct minut po jedenácté hodině na ulici Pod Spravedlností ve Velké Bíteši. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velká Bíteš společně s jednotkou profesionálních hasičů ze Žďáru nad Sázavou. Hasiči za pomoci jeřábu havarované vozidlo vyprostili. Na místo události se dostavil pracovník plynárenské společnosti. Nehoda se obešla bez zranění. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

V 11:44 hod došlo mezi obcemi Račín a Vepřová na Žďársku k dopravní nehodě osobního automobilu. Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou provedla zajištění havarovaného automobilu proti požáru a úniku provozních kapalin.Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

Sedmnáct minut po pravém poledni došlo k dopravní nehodě u obce Nová Ves u Světlé. Nehoda se obešla bez zranění. Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Světlá nad Sázavou provedla zajištění vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.


Požáry

Pět minut před pátou hodinou odpolední zapříčinila technická závada na elektroinstalaci požár osobního automobilu Škoda 120 v Jemnici. Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jemnice provedla uhašení požáru interiéru vozidla. Škoda způsobená majiteli byla předběžně stanovena na 3000 Kč. Zásahem byly uchráněny hodnoty ve výši 5 000 Kč. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Dvanáct minut po dvacáté hodině vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Havlíčkův Brod na ulici Na Výšině do Domu s pečovatelskou službou v Havlíčkově Brodě. Při přípravě jídla zde usnul tělesně postižený muž. Jídlo se na sporáku vzňalo. Hasiči silně zakouřený prostor místnosti odvětrali. Na místě zasahovala i ZZS, která muže po prohlédnutí ponechala na místě. Požár se tak obešel bez zranění i beze škody.



Info: HZS kraje Vysočina

-wap-
Sdílet