Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sníh komplikuje dopravu, hasiči zasahují u desítek nehod

Silnice v Královéhradeckém kraji ve čtvrtek (20. března 2008) ráno pokryl sníh a na některých místech také náledí. Hasiči během dnešního dopoledne zasahovali u jedenácti dopravních nehod, které si vyžádaly čtyři zraněné osoby.

U celkem pěti nehod zasahovali do dnešního poledne hasiči na Rychnovsku, třikrát vyjeli hasiči na Hradecku, dvakrát na Jičínsku a jednou na Náchodsku.

Hasiči vyprošťovali dva zapadlé autobusy

Krátce po sedmé hodině ráno vyjeli hasiči HZS podniku Čepro Cerekvice k vyproštění autobusu, který sjel do příkopu u obce Třebovětice na Jičínsku.
Další autobus sjel mimo vozovku a zůstal částečně v příkopu na silnici č. 308 21 u obce Spy na Náchodsku. Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují pomocí jeřábu autobus vyprostili zpět na vozovku. Při obou nehodách nedošlo ke zranění osob.


Nehoda osobního vozidla si vyžádala jedno zranění

Jedna osoba byla zraněna při dnešní ranní dopravní nehodě při výjezdu z Hradce Králové ve směru na Brno, u Koliby. Nehoda byla na operační středisko hasičů ohlášena v 06:39 hodin a na místo vyjeli hasiči z Hradce Králové s technickým automobilem a cisternou. Řidič osobního vozidla nezvládl řízení, sjel mimo vozovku, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Muž utrpěl lehčí zranění a byl ošetřen záchrannou službou. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru, zamezili úniku provozních látek a převrátili jej zpět na kola. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Vozidlo skončilo v potoku

K nehodě osobního vozidla vyjeli dnes (20. března 2008) v 07:02 hodin profesionální hasiči z Nového Bydžova. Nehoda se stala na silnici mezi Novým Bydžovem a Skochovicemi. Řidič osobního vozidla zřejmě nezvládl na namrzlé vozovce řízení, sjel mimo vozovku a skončil na boku v potoku. Tři lidé z osobního vozidla byli zraněni a převezeni záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru, odpojili akumulátor a zabránili úniku provozních látek do vody. Následně vozidlo vyprostili zpět na vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Nový Bydžov)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-wej-
Sdílet