Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě zraněny dvě šestileté děti

Dne 20. 3. 2008 v 10:18 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné nehodě v kopcích u Buchlovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v jedné se zatáček došlo ke střetu dvou osobních aut zn. Hyundai Lantra a Toyota Yaris. Podle informací se řidič prvního vozu dostav v jedné ze zatáček do smyku, přejel do protisměru, kde narazil do protijedoucího druhého auta. Po srážce došlo ke zranění a zaklínění řidiče hyundaie. I přes aktivaci airbagů byla zraněna také protijedoucí řidička a její dvě malé šestileté děti.

Hasiči na místě vyprostili řidiče a předali do péče lékařů. Všichni zranění byli naloženi do sanitních vozů a převezeni do nemocnice k další nezbytné péči, vyšetřením a hospitalizaci.

Uniklé provozní kapaliny hasiči zasypali sorbenty, vozy byly zajištěny proti případnému požáru a místno dopravní nehody bylo vyznačeno kužely. Do příjezdu policistů řídili hasiči i dopravu na hlavním tahu. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost asi na čtyřicet minut.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wej-
Sdílet