Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič byl nalezen zhruba 200 metrů od místa nehody v bezvědomí

Na žádost ZZS vyjeli ve čtvrtek 20. března 2008 ve 22:04 profesionální hasiči HZS LK ze stanice Liberec a jejich dobrovolní kolegové z Rynoltic k dopravní nehodě osobního automobilu Peugeot 309.Ilustrační fo­to.

Ve čtvrtek 20. března 2008 vyjížděly jednotky požární ochrany Libereckého kraje k 13 ohlášeným událostem. Při dopravních nehodách, při nichž bylo třeba zásahu hasičů, byly zraněny 4 osoby.


požáry 1
pomoc při dopravních nehodách 6
technická a technologická pomoc 4
záchrana osob a zvířat 0
únik ropných produktů a nebezpečných látek 1
odstraňování následků živelních pohrom 0
ostatní zásahy – prověřovací a taktická cvičení aj. 0
planý poplach 1


Územní odbor Česká Lípa: 1 událost


Územní odbor Jablonec nad Nisou: 2 události


Hasiči museli překonat bezpečnostní kování
Ve čtvrtek 20. března 2008 ve 14:36 hodin vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Jablonec nad Nisou na otevření bytu do jablonecké ulice Nová Pasířská. Po příjezdu na místo zásahu hasiči od příslušníků Policie ČR zjistili, že se z bytu ve druhém patře ozývá volání starší ženy. Vstupní dveře bytu byly opatřeny bezpečnostním kováním. Dle informací policie měly být během krátké doby k dispozici klíče od bytu, proto hasiči prozatím upustili od násilného vstupu do bytu a ověřili, zda nejsou dveře pouze zabouchnuté. Nakonec bylo nutno speciálními nástroji překonat bezpečnostní kování a odstranit vložku, protože uživatelka bytu nechala klíč v zámku zevnitř. Zraněná uživatelka bytu byla nalezena na toaletě. Po jejím ošetření osádkou ZZS hasiči pomohli s transportem po úzkém schodišti před budovu. Poté se hasiči vrátili na základnu


Územní odbor Liberec: 5 událostí


Únik kyseliny chlorovodíkové
Na tísňovou linku 112 byl ve čtvrtek 20. března 2008 v 10:50 ohlášen únik kyseliny chlorovodíkové v liberecké Zahradní ulici. Na místo vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Liberec s cisternovou automobilovou stříkačkou a nosičem kontejnerů s kontejnerem pro zásahy na nebezpečné látky. Na místě hasiči zjistili, že při vykládání palety z návěsu došlo k porušení papírové krabice a k rozbití litrové láhve s 35%-ní kyselinou chlorovodíkovou. V papírové krabici se nacházely ještě další 3 litrové láhve, které nebyly poškozeny. Zásah probíhal za použití ochranných prostředků. Hasiči umístili láhve do speciálního barelu. Přepravní firma zajistí likvidaci kyseliny a navrácení barelu na požární stanici. Velitel zásahu předal místo zásahu protokolárně přepravní firmě a hasiči se vrátili na svoji základnu.


U Rynoltic havaroval Peugeot
Na žádost ZZS vyjeli ve čtvrtek 20. března 2008 ve 22:04 profesionální hasiči HZS LK ze stanice Liberec a jejich dobrovolní kolegové z Rynoltic k dopravní nehodě osobního automobilu Peugeot 309. Průzkumem hasiči zjistili, že vozidlo zůstalo převrácené na bok proti směru jízdy. Řidič byl nalezen zhruba 200 metrů od místa nehody v bezvědomí. První pomoc mu již poskytovala hlídka Policie ČR, která náhodně projížděla okolo místa nehody. Hasiči zabezpečili zraněnému tepelný komfort pomocí hliníkové folie a kontrolovali jeho životní funkce do příjezdu ZZS. Následně pomohli s naložením zraněného. Dále hasiči provedli protipožární opatření, zamezili úniku provozních kapalin přetočením vozidla zpět na kola a osvětlovali místo zásahu. Po došetření nehody PČR se hasiči vrátili na své základny.


Územní odbor Semily: 5 událostí


kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje


-swo-
Sdílet