Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil stodolu i rodinný dům

Dnes (26. března 2008) po třetí hodině ráno byl náhodným kolemjedoucím zpozorován požár stodoly v Kozelkově ulici v Chlumci nad Cidlinou. Muž ihned zavolal na tísňovou linku hasičů a zároveň upozornil spící obyvatele domu.Přidány fotografie


Aktualizovaná zpráva:

Rozsáhlý požár stodoly a rodinného domu likvidovali dnes (26. března 2008) časně ráno hasiči v Chlumci nad Cidlinou, ulice Kozelkova. Stodola začala hořet kolem třetí hodiny ráno. Požár v 03:11 hodin ohlásil na tísňovou linku hasičů kolemjedoucí řidič, který zároveň upozornil spící obyvatele domu na nebezpečí. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova, dále byly povolány jednotky dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou, Nového Bydžova, Nového Města, Kosic a Lovčic s celkem devíti požárními vozidly.

Požár se velmi rychle šířil a v době příjezdu první jednotky na místo byla již zasažena střecha přilehlého rodinného domu. Dům je jednopatrový s nevyužívaným podkrovím, kde je uskladněné seno. Plameny kompletně zničily střechu domu, podkroví a došlo k částečnému prohoření střešní konstrukce. Stodola o rozměrech zhruba 6 × 8 metrů se slámou a dřevem celá shořela, zůstaly pouze obvodové zdi. Místnosti v obytné části domu byly částečně promáčené vodou a staly se neobyvatelné. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v 03:46 hodin. Následně vyklidili veškeré seno z podkroví a dohasili ohniska požáru. Při požáru uhynulo pět kusů domácích zvířat (prase, kočka a psi). Požár se podařilo zcela zlikvidovat dnes dopoledne v 09:33 hodin.

Na místo vyjeli vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR, kteří budou zkoumat možné příčiny vzniku požáru. Byly stanoveny dvě vyšetřovací verze, technická závada na elektrice, která byla zavedena do stodoly, nebo úmyslné založení. Majitel domu vyčíslil škodu předběžně na 2 miliony korun, uchráněné hodnoty na majetku činí 500 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.


Foto č. 1 – 4 HZS Královéhradeckého kraje – Hradec Králové
Foto č. 5 – 10 požární stanice Nový Bydžov


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje
<brbr>
-kuw-
Sdílet