Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve skladu hořely desky minerální vlny

Dnes (27. března 2008) v jednu hodinu po půlnoci byl na operační středisko hasičů ohlášen požár ve skladové hale v Kladské ulici v Hradci Králové. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové s technickým automobilem a dvěma cisternami.



V ocelové jednolodní hale o velikosti 24 × 6 metrů s jednopodlažním zděným přístavkem, která slouží jako sklad, byly uloženy desky minerální vlny balené částečně v plastové folii. V hale došlo ke vznícení plastových obalů na deskách, zapálení konstrukce dřevěného trojdílného dvojitého okna a následnému ohoření izolace na elektrických vodičích uložených pod stropem na ocelovém rozvodovém žebříku. Uskladněné minerální desky byly uloženy v bezprostřední blízkosti elektrických akumulačních kamen a vlivem sálavého tepla došlo ke vznícení obalů a znehodnocení zhruba 50 kusů desek.

Požár se hasičům podařilo lokalizovat v 01:27 hodin a za dalších dvacet minut zlikvidovat. Na určení ohniska požáru hasiči použili termokameru. Kvůli silnému zakouření museli zasahovat v dýchacích přístrojích a po uhašení odvětrali halu pomocí přetlakové ventilace. Hmotná škoda byla majitelem a provozovatelem vyčíslena na 10 tisíc korun, uchráněné hodnoty na skladové hale byly odhadnuty na 10 milionu korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.


Foto: centrální stanice Hradec Králové


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-
Sdílet