Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda bavoráku

Včera, 6.4. 2008 došlo v odpoledních hodinách k dopravní nehodě osobního automobilu BMW, ve vraku vozu našel smrt i přes veškerou snahu záchranářů jeden ze čtveřice mladíků. Na místo se kromě záchranné služby dostavila jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže.

Dne 6. 4. 2008 v 16:40 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u obce Plešovec na Kroměřížsku. Na místo tedy vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Plešovec došlo k těžké a tragické havárii osobního auta zn. BMW.

Řidič osobního auta havaroval ve vysoké rychlosti na rovinatém úseku silnice u obce. Po havárii se vozidlo dostalo mimo vozovku, kde se převrátilo na střechu. Ve voze cestovali čtyři mladí muži. Všichni byli při havárii zraněni.

,,Ze záchranářů dorazili na místo jako první zdravotníci z Kroměříže. Z vozu se jim podařilo dostat zraněné ven a okamžitě jim byla poskytnuta nezbytná péče. U jednoho těžce zraněného mladíka se zdravotníci pokoušeli o jeho resuscitaci, ale snaha o záchranu života byla marná a muž svým zraněním podlehl na místě. Další zranění byla lékařem kvalifikována jako lehká“, uvedl ve své zprávě tiskový mluvčí hasičů Zlínského kraje, mjr. Mitáček.

Hasiči na místě havárie zajistili vůz proti případnému požáru. Vozidlo bylo hasiči převráceno zpět na kola a bylo zabráněno dalšímu úniku pohonných hmot a provozních kapalin. Příčinu havárie na místě šetřila Policie ČR.


Info: HZS Zlínského kraje

-wap-
Sdílet