Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

U dopravní nehody osobního automobilu v katastru části Borohrádek – Šachov zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Borohrádku. Automobil havaroval mimo vozovku do příkopu, kde narazil do stromu.

Hasiči zajistili vozidlo proti vzniku požáru a jednomu člověku poskytli první předlékařskou pomoc. Do péče si jej pak převzali zdravotničtí záchranáři. Havarovaný automobil převážel několik tisíc kusů vajíček před vylíhnutím, byla však nenávratně poškozena.

Na silnici č. 11 v obci Blešno odstraňovali profesionální hasiči z centrální stanice a dobrovolná jednotka z Třebechovic pod Orebem následky dopravní nehody osobního a nákladního automobilu. Jeden člověk byl při nehodě zraněn, do péče si jej převzali zdravotničtí záchranáři. Komunikace byla kvůli nehodě zpočátku neprůjezdná.

Jednotky místo události zabezpečily, zajistily havarovaná vozidla a následně jedno z vozidel odtáhly, aby byla vozovka alespoň částečně zprůjezdněna. Po došetření a naložení na odtah se hasiči postarali o úklid vozovky a likvidaci uniklých pohonných hmot z nákladního auta.