Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

K dopravní nehodě osobního vozu s kamionem, která se stala u obce Žiželice na silnici 27, vyjely profesionální jednotky hasičů ze stanice Bitozeves a Žatec. Vlivem nehody došlo ke zranění obou řidičů.

Řidiče osobního vozu museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Zraněný řidič byl poté předán do péče zdravotnické záchranné službě a letecky transportován do nemocnice. Komunikace byla během vyšetřování nehody uzavřena.

Profesionální hasiči ze stanice Vsetín a dobrovolná jednotka z Karolinky vyjeli k Velkým Karlovicím na Vsetínsku k hlášené havárii osobního vozidla, které narazilo do stromu a zůstalo viset na svodidlech. Řidič skončil v péči posádky zdravotnické záchranné služby.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že vůz Škoda Fabia je v nestabilní poloze a hrozí jeho pád do zalesněného srázu vedle silnice. Hasiči tak vůz ihned stabilizovali proti nežádoucímu pohybu. Dále u automobilu provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin.

Profesionální jednotka z hasičské stanice Říčany vyrazila krátce před polednem s cisternou, rychlým zásahovým automobilem a velitelským vozidlem k dopravní nehodě dodávky, která se v katastru Modletic převrátila na nájezdu od brněnské dálnice D1 na Pražský okruh.

Ve vozidle cestovaly tři osoby, které vyvázly bez zranění a při příjezdu jednotky byly už všechny venku. Hasiči odpojili akumulátor a zasypali menší únik provozních kapalin. Velitel zásahu nechal přivolat správce komunikace k označení místa havárie, než bude nehoda došetřena dopravní policií a vozidlo odvezeno odtahovou službou.