Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

U obce Pištín zasahovala profesionální jednotka ze stanice České Budějovice a následně jednotka ze stanice Suché Vrbné u dopravní nehody dvou osobních aut. Jednalo se o střet vozů značek Honda Civic a Fiat Panda. V době příjezdu hasičů byli řidička Pandy i řidič Hondy ze svých aut venku.

Honda stála na komunikaci, Fiat byl přibližně tři metry od silnice v poli. Jednotky obě auta zajistily protipožárním opatřením, k úniku provozních kapalin nedošlo. Řidičku si převzala do péče ZZS, řidič Hondy vyváznul bez zranění. Nehodu šetřila Policie ČR.

Opět do Třebechovic, tentokrát však ke srážce vlaku s člověkem, vyjížděli profesionální hasiči z centrální stanice a místní dobrovolná jednotka. Osoba nehodu nepřežila. Provoz na trati byl zastaven. Hasiči pomohli se zajištěním místa události a dále evakuovali cestující z vlaku.

Tou dobou cestovalo vlakem asi 10 osob, nikdo z nich nebyl zraněn. Dobrovolní hasiči převezli cestující na nádraží a dále vyčkali na místě zásahu do příjezdu drážní jednotky SŽDC, která si spolu s policisty událost převzala.

Mezi Chřibskou a Lískou na Děčínsku zasahují složky IZS u vážné nehody osobního vozidla. Po příjezdu na místo tragické události nedaleko místního rekreačního střediska policisté bohužel zjistili, že jednadvacetiletá řidička osobního automobilu, které podle prvotních informací sjelo ze silnice a narazilo do stromu, svým zraněním na místě nehody podlehla.

Nikdo další během nešťastné kolize zraněn nebyl. Příčinou a dalšími okolnostmi ohlášené události se policisté budou zabývat i nadále.