Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Na silnici č. 11 u Rybné nad Zdobnicí havarovala dvě osobní vozidla, přičemž došlo ke zranění tří osob. Na místo zásahu spěchali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Kostelce nad Orlicí.

Hasiči pomáhali na místě s poskytováním první pomoci. Komunikace byla po dobu záchranných a likvidačních prací uzavřena. Hasiči na místě dále zajišťovali vozidla proti vzniku požáru a následně se postarali o úklid vozovky.

Na silnici č. 141 za Prachaticemi ve směru na Libínské Sedlo zasahovala profesionální jednotka společně se ZZS a Policií ČR u dopravní nehody osobního auta. V době příjezdu hasičů stál havarovaný vůz v jednom jízdním pruhu, jeho řidič byl z auta venku.

Hasiči mu ošetřili drobná zranění na hlavě a po příjezdu ZZS mu hasiči pomohli do sanitky k dalšímu ošetření. Havarovaný vůz prachatická jednotka zajistila proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Nehodu šetřila Policie ČR. Po ukončení jejího šetření hasiči zametli ze silnice střepy a úlomky plastů.

Na silnici č. 308 nedaleko Černilova zasahovali profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a místní dobrovolná jednotka u dopravní nehody dvou osobních aut. Zdravotnická záchranná služba si převzala do své péče celkem tři osoby.

Hasiči zajistili místo nehody, odpojili u havarovaných vozidel akumulátory a postarali se o odstranění následků nehody. Po zprůjezdnění komunikace a odstranění vozidel mimo vozovku bylo místo zásahu předáno policistům.