Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Ve středu 17. 7. 2019 ve 21:46 hod byl na operační středisko pražských hasičů ohlášen požár chatky. Hasiči z holešovické a centrální stanice společně s jednotkou HZS SŽDC a PČR vyjeli do ulice Na Labuťce IV do chatové oblasti, kde hořela chatka o rozměru 5 × 5 m.

Požár byl zlikvidován pomocí 2 C proudů v dýchací technice, konstrukce byla následně rozebrána a zkontrolována termokamerou. Škoda požárem podle vyšetřovatele příčin požáru nevznikla.

K nehodě motocyklu s dodávkou mezi Solání a Velkými Karlovicemi v okresu Vsetín vyjeli profesionální hasiči ze Vsetína a dobrovolní hasiči z Karolinky. Na místě byli jako první dobrovolní hasiči, kteří pomáhali zdravotníkům s ošetřením zraněného motorkáře.

Později zraněného přenesli do sanitního vozidla. Z motocyklu i dodávky unikly provozní kapaliny. Hasiči z Karolínky provedli protipožární opatření a usměrňují v místě nehody dopravu.

V Nádražní ulici v Opočně došlo ke střetu dvou osobních automobilů. V jednom z nich zůstala po nehodě zaklíněná osoba, kterou museli hasiči vyprostit. Do péče záchranářů byly předány celkem dvě osoby. Hasiči dále zajistili vozidla proti požáru i proti úniku provozních kapalin.

Po došetření se jednotky postaraly o likvidaci následků dopravní nehody a vrátily se zpět na stanice. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Opočna.

Dopravní nehoda osobního automobilu a motocyklu zaměstnala profesionální hasiče ze stanice Rychnov nad Kněžnou a místní dobrovolnou jednotku z Týniště nad Orlicí. Nehoda se stala na silnici č. 11, komunikace byla po dobu provádění záchranných prací neprůjezdná.

Havarovaný motocykl i osobní automobil zabezpečily jednotky proti vzniku požáru. Dva lidé byli při nehodě zraněni, do péče si je na místě převzali záchranáři. Hasiči následně odtlačili havarovaný vůz mimo vozovku a po úklidu komunikace byl provoz opět plně obnoven.