Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Další požár byl uzavřen bez vzniklé škody. Jednalo se o požár suché trávy a náletových křovin, které hořely v Českých Budějovicích v lokalitě U Vávrovského rybníka. K požáru byli vysláni profesionální hasiči z obou českobudějovických stanic, a to z Českých Budějovic i Suchého Vrbného, a jednotky SDH obcí Žabovřesky a Hrdějovice.

Požár na ploše přibližně 20 × 10 metrů hasiči rychle podchytili, zabránili dalšímu šíření a během necelé půlhodiny uhasili.

Čtyři jednotky požární ochrany zasahovaly v katastru části Libňatov u požáru lesní hrabanky. Hořelo na ploše asi 150×100 m, a to po těžbě dřeva. Příčinou vzniku požáru bylo nedbalostní jednání, naštěstí tím nevznikla žádná škoda.

Díky zásahu hasičů se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 200 tisíc korun. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dále JSDH Úpice, Havlovice a Libňatov.

Původně s nutností vyproštění zraněných osob byla na operační středisko hasičů ohlášena dopravní nehodě osobního automobilu, který havaroval u Zlaté Koruny, části obce Rájov.

Když k nehodě přijela profesionální jednotka ze stanice Český Krumlov, byla osoba z havarovaného auta již venku bez viditelných zranění. Přesto si ji převzala ZZS. Hasiči zajistili havarovaný vůz protipožárním opatřením a nehodu předali policistům k šetření.