Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Ke střetu osobního a nákladního vozidla došlo na silnici při výjezdu z obchodní zóny v Pilnáčkově ulici v Hradci Králové. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Osobní vůz zn. Škoda Fabia narazil po srážce do lampy veřejného osvětlení.

Nehoda se obešla bez zranění. Z nádrže nákladního vozidla Iveco unikly pohonné hmoty, které hasiči zasypali sorbentem. Zbývající obsah nádrží, zhruba 200 litrů nafty, museli přečerpat do náhradních sudů. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

playtvak.cz

Větší počet hasičských jednotek zamířil na pražské letiště, nahlášen byl kouř v zavazadlovém prostoru jednoho z přistávajících Airbusů. Letadlo následně bezpečně přistálo a dorazily k němu zásahové vozy. Přibližně devadesátku cestujících z letadla odvezly autobusy.

Jak bylo vidět z radaru, ostatní letadla prozatím kroužila nad letištěm a vyčkávala na vyřešení situace. To nastalo před devatenáctou hodinou a provoz byl obnoven. Nejednalo se o požár, cestující z letadla jsou v pořádku. Jednotky se vrátily zpět na základny.