Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Vyproštění jedné zraněné osoby si vyžádala dopravní nehoda na silnici č. 13 u Květnové. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči z Karlových Varů a Ostrova kromě vyproštění pomáhali při ošetření i druhého zraněného, zajistili místo pro přistání vrtulníku a společně s policií a psovodem se služebním psem pátrali v okolí nehody po údajném dalším účastníkovi nehody.

Silnice z Ostrova na Květnovou byla odpoledne kvůli nehodě více jak dvě hodiny zcela uzavřena.

Hasiči z jednotky SDH Borohrádek při návratu z kurzu vyprošťování osob z havarovaných vozidel konaném na stanici HZS HKK v Náchodě zasahovali u dopravní nehody jednoho osobního vozidla, které na silnici I/14 mezi Náchodem a Novým Městem nad Metují sjelo do příkopu a narazilo do stromu.

Hasiči na místě poskytli před lékařskou pomoc zraněnému řidiči, jeho předání ZZS a protipožární opatření na vozidle. Po příjezdu jednotky z Náchoda pokračovali na základnu.

V Plzni hasiči z PS Střed do ulice Nemocniční k požáru garáže. Při příjezdu jednotky vycházel z garáže bílý dým. Aby se dostali dovnitř, odstranili pomocí rozbrusovací pily petlici zámku a dveře násilím otevřít. Prostor garáže byl velmi sil ně zadýmen.

Hasiči na odvětrání nasadili přetlakovou ventilaci. Hasiči zjistili, že žhnou obaly od deratizačních přípravků používaných v zemědělství. Majitelům bylo nařízeno nechat materiál zlikvidovat odbornou firmou. Ke škodě nedošlo.

Na silnici I. třídy č. 4 u Vimperka, části obce Výškovice zasahovali profesionální hasiči z vimperské stanice u dopravní nehody osobního automobilu značky Ford Escort. Řidička vozu nezvládla řízení a sjela do příkopu. Zdravotníci ZZS si převzali řidičku, hasiči se postarali o havarovaný Ford.

Zajistili ho proti požáru a zkontrolovali únik provozních kapalin. Po ukončení šetření Policie ČR jednotka zametla silnici od hlíny.