Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem a Opočna přivoláni k dopravní nehodě nákladního a osobního automobilu, která se stala na silnici č. 298 u obce Mokré. Došlo ke zranění tří osob, které cestovaly v osobním voze.

Komunikace byla v místě nehody v obou směrech neprůjezdná. Řidič musel být z vozidla vyproštěn hasiči. Následně byl transportován do nemocnice vrtulníkem letecké záchranné služby, další dva zranění byli odvezeni do nemocnice sanitními vozy. Řidič náklaďáku, který dostal na mokré vozovce smyk a vjel v zatáčce do protisměru, zůstal nezraněn. Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření a zabezpečili je proti úniku provozních kapalin. Poté provedly jednotky úklid vozovky.

Škodu ve výši 3 000,– způsobil požár osobního automobilu tovární značky Škoda Felicia, který hořel na poli u obce Žíšov. K požáru operační středisko vyslalo profesionální hasiče ze stanice Soběslav a svolalo jednotku SDH obce Veselí nad Lužnicí.

Požár hasiči dostali rychle pod kontrolu během několika minut. Úplnou likvidaci požáru pak velitel zásahu nahlásil za další přibližně půlhodinu. Příčinou vzniku požáru byly nečistoty na výfuku vozu.